Se împlinesc 100 ani de la Marea Unire a tuturor românilor. Pentru întreaga națiune este un moment de bucurie, dar și ocazia de a se informa asupra istoriei, a resorturilor și momentelor devenirii noastre. Este totodată un prilej de a reflecta și de a elabora, atât la nivel de autorități, cât și în sufletul fiecărui cetățean, un nou proiect de țară pentru viitoarea sută de ani.

Sărbătorind izbânda înaintașilor, ”România dodoloață” de la 1918, românii din 2018 au ocazia și datoria să se oprească o clipă din agitația cotidiană, să mulțumească generațiilor trecute, dar și să se gândească la cum putem contribui fiecare pentru ca România ideală din suflet să nu rămână un vis individual, ci parte dintr-un proiect al tuturor românilor.

Nu putem sărbători mai bine unitatea de atunci a națiunii decât căutând modul de a ne uni mai bine în proiectul viitorului centenar. România frumoasă pe care am moștenit-o merită și așteaptă contribuția noastră pentru a deveni România dezvoltată și mândră a copiilor și nepoților noștri.
Noul Centenar începe astăzi, el începe cu noi.